Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κίνα : Σχεδιάζει σμήνη από Drones εναντίον των αμερικανικών αεροπλανοφόρων

Σύμφωνα με έκθεση ανάλυσης μελλοντικών απειλών για τις ΗΠΑ από το ινστιτούτο αναλύσεων Arlington, ο Κινεζικός στρατός σχεδιάζει την δημιουργία σμηνών Drones με κύριο σκοπό την εξουδετέρωση των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, αναφέρει η ιστοσελίδα  stratrisks.com. Ο στόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών  αυτών θα έχει την  δυνατότητα να εξαπολύει....
«ειδικούς πυραύλους» με την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά κύματα εναντίον των αεροπλανοφόρων  αποτελώντας παράλληλα  μία ελκυστική  λύση στο πρόβλημα της κυριαρχίας των αμερικανών στις θάλασσες για την Κίνα .
Πρόσφατο επίτευγμα της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί η παρουσίαση του νέου UAV Pterodactyl  στο οποίο γίνεται σαφής η προσπάθεια εκμετάλλευσης στο έπακρο μία τεχνολογίας που μπορεί να φέρει πραγματική επανάσταση στον σύγχρονο πεδίο της μάχης για τον κινεζικό στρατό .
Η Κίνα άρχισε δημοσίως να αναφέρεται σε εγχώριο πρόγραμμα παραγωγής drones απο τον Οκτώβριο του 2009, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της εθνικής επετείου της χώρας.
 Από τότε, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει στην μαζική παραγωγή  τουλάχιστον 280 UAV, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε «αποστολές πληροφοριών, παρακολούθησης , αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου , αλλά και επιθέσεων ακριβείας », σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο στρατιωτικών αναλύσεων Arlington για τις μελλοντικές απειλές των  ΗΠΑ η  Κίνα έχει προβεί σε μαζική παραγωγή drones ειδικά για τον σκοπό αυτό αναφέρει ο επικεφαλής της έκθεσης αυτής  Ian Easton .
«Τα Κινέζικα UAV δεν γίνεται να ξεπεράσουν προς το παρόν τεχνολογικά τις ΗΠΑ παρόλα αυτά δεν αποτελούν αμελητέα περίπτωση που μπορείς να αγνοήσεις  », αναφέρει ο ίδιος , προσθέτοντας ότι «η πιθανότητα η Κίνα να ξεπεράσει τεχνολογικά τις ΗΠΑ στον τομέα αυτό δεν είναι μακριά λόγω του τεράστιου  ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα  αλλά και την έρευνα που διεξάγεται στον τομέα αυτό  επενδύοντας πολλά κεφάλαια  σημειώνοντας παράλληλα  αλματώδη πρόοδο »
«Πάντως είναι σίγουρα πολύ πιο προηγμένη από ό, τι περιμέναμε  να είναι. Αυτήν την στιγμή πραγματοποιούν παράλληλα  έρευνες σε τεχνολογίες αιχμής και σε άλλους τομείς» κατέληξε ο ίδιος.
«Επίσης η Κίνα έχει επιδοθεί σε μία τεράστια παγκόσμια εκστρατεία «αλίευσης» τεχνολογίας αιχμής από προηγμένες χώρες μέσω του διαδικτύου  στον τομέα αυτό με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου των δικών της  UAV "που μοιάζουν ακριβώς όπως τα δικά μας  Predator ή το Global Hawk" δηλώνει ο Ian Easton.
«Η κινεζική κατασκοπεία ειδικά στο διαδίκτυο  τροφοδοτεί συνεχώς την εν λόγω ανάπτυξη κατασκευής τεχνολογικά αναβαθμισμένων  UAV », και συνεχίζει λέγοντας ότι  «παράλληλα κατευθύνουν μεγάλα κεφάλαια χρημάτων στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε πολλούς τομείς ώστε να καταστούν τελείως ανεξάρτητοι.»
Σύμφωνα με τον  Easton, ο οποίος μελέτησε  στην κινεζική γλώσσα σχετικά με την  κινεζική στρατιωτική τεχνολογία  πάνω από 100 εκθέσεις, περιοδικά, πληροφορίες από την Ταιβάν αλλά και επίσημες  κυβερνητικές εκθέσεις, που αποδεικνύουν ότι « η Κίνα προσπαθεί να δημιουργήσει σμήνη από drones  πολλαπλών αποστολών για την δυνατότητα  διεξαγωγής πολέμου στο «υψηλότερο επίπεδο της σύγκρουσης» εναντίον των  αμερικανικών αεροπλανοφόρων »
Αυτό δείχνουν τα  έγγραφα αλλά και αυτό οραματίζεται η ηγεσία του κινεζικού λαϊκού  απελευθερωτικού Στρατού της χώρας.
Συγκεκριμένα η  Κίνα οραματίζεται επιθέσεις "με αρχικά κύματα drones που θα λειτουργήσουν ως «δολώματα» και τα οποία θα ακολούθούνται  από σμήνη  drones οπλισμένα με "ειδικούς πυραύλους " εναντίον αεροπλανοφόρων με σκοπό τον πλήρη αιφνιδιασμό και καταστροφή αυτών σαν ένα άλλο « Περλ Χαρμπορ» .
"Οι Κινέζοι διαβλέπουν στην τεχνολογία των UAV, τεράστιες δυνατότητες χωρίς ανθρώπινο κόστος για μία high-tech σύγκρουση. Αλλά και για χαμηλής έντασης συγκρούσεις η χρήση αυτής της τεχνολογίας προσδίδει ασύγκριτα πλεονεκτήματα  », συνεχίζει  ο Easton.
Επίσης ο ίδιος αναφέρει ότι «οι Κινέζοι έχουν πραγματοποιήσει  ένα τεράστιο αριθμό ερευνών και μελετών   συζητώντας τη χρήση  των UAV, όπως και  την δυνατότητα να χτυπήσουν με αυτόν τον τρόπο τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που αποτελούν για αυτούς «μεγάλο πονοκέφαλο» .
«Επίσης αναφέρει η έκθεση ότι σκοπεύουν να σχεδιάσουν και μη επανδρωμένα υποβρύχια , ελικόπτερα μικρά αεροσκάφη εισάγοντας τις κινεζικές δυνάμεις σε έναν νέου τύπου μελλοντικό πόλεμο στον οποίο θέλουν να έχουν τα πρωτεία» κατέληξε ο αμερικανός αναλυτής  Easton.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου