Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μια θρυλική Ντακότα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Του Βαγγέλη Αντωνάκη
Χθες το απόγευμα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου από το Σαρμ Ελ Σειχ της Αιγύπτου το Καναδικό DC-3 με νηολόγιο C-FTGI. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ανήκει....
στην Bell Geospace που έχει έδρα στο Χιούστον των ΗΠΑ και στο Αμπερντίν της Σκωτίας.

Το αεροσκάφος είναι τροποποιημένο για γεωφυσικές έρευνες με ένα μόνιμα τοποθετημένο αισθητήρα στο πίσω μέρος της ατράκτου τον όποιο έχει κατασκευάσει η Lockheed Martin. 

Το C-FTGI είναι ένα Basler BT-67, αρχικά δηλαδή ένα DC-3 το όποιο κατασκευάστηκε το 1944 αλλά τροποποιήθηκε και εκσυγχρονίστηκε από την Basler Turbo το 2008. Το αεροσκάφος είναι τροποποιημένο για γεωφυσικές έρευνες με ένα μόνιμα τοποθετημένο αισθητήρα στο πίσω μέρος της ατράκτου τον όποιο έχει κατασκευάσει η Lockheed Martin.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι πτήσεις ερευνάς γίνονται σε πολύ χαμηλό ύψος, συνήθως 80 μετρά από την επιφάνεια του εδάφους από δυο πιλότους και δυο τεχνικούς έρευνας. 

Σύμφωνα με την εταιρεία οι πτήσεις ερευνάς γίνονται σε πολύ χαμηλό ύψος, συνήθως 80 μετρά από την επιφάνεια του εδάφους από δυο πιλότους και δυο τεχνικούς έρευνας. Για τον λόγο ότι τα όργανα των ερευνών είναι πολύ ευαίσθητα στις αναταράξεις συνήθως οι έρευνες γίνονται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές.

Σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν από το διαδίκτυο τους προηγούμενους μήνες το αεροσκάφος δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. 

Σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν από το διαδίκτυο τους προηγούμενους μήνες το αεροσκάφος δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Κυρίως στην Αίγυπτο και το Ισραήλ γεγονός που επιβεβαιώνει την τεράστια σημασία που δίνουν οι χώρες της περιοχής στα διαφαινόμενα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Το αεροσκάφος ανήκει στην Bell Geospace που έχει έδρα στο Χιούστον των ΗΠΑ και στο Αμπερντίν της Σκωτίας. 
defenceline.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου