Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ρώσος ναύαρχος: «Το αμερικανικό Ναυτικό μπορεί εύκολα να κατανικήσει το ιρανικό»

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ρωσικού Ναυτικού ναύαρχο Ivan Kapitanets το ιρανικό Ναυτικό δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει κανενός είδους απειλή για τον αμερικανικό 5ο Στόλο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα ιρανικά γυμνάσια που λαμβάνουν χώρα στα στενά του Χορμούζ.
«Η μαχητικές ικανότητες του ιρανικού Ναυτικού δεν είναι συγκρίσιμες με αυτές της ομάδας μάχης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, η οποία εισήλθε στα στενά του Χορμούζ και είναι αδύνατο να την αντιμετωπίσει», είπε ο Ρώσος ναύαρχος αναφερόμενος στην παρουσία της ομάδας μάχης του 5ου Στόλου με επικεφαλής....
το αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να διαλύσουν την ιρανική δύναμη.
«Το ιρανικό Ναυτικό είναι μια παράκτια δύναμη και μπορεί να προστατέψει τα συμφέροντα του Ιράν μόνο σε ότι αφορά τις παράκτιες περιοχές.
Σε ότι αφορά τους Αμερικανούς αυτοί έχουν πλήρη ικανότητα επιχειρήσεων σε ανοικτές θάλασσες. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει καμία συσχέτιση των δύο αυτών δυνάμεων. Ένα αεροπλανοφόρο με τα μαχητικά του αεροσκάφη και τα συνοδά του σκάφη θα μπορούσε να διαλύσει τις παράκτιες αμυντικές εγκαταστάσεις και σκάφη επιφανείας του ιρανικού Ναυτικού» συμπλήρωσε ο υποδιοικητής του ρωσικού Ναυτικού.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου