Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Καμία εξέλιξη στο θέμα της ονομασίας»

Αρνητικές οι εκτιμήσεις του Γκρουέφσκι. Αρνητικά εκτιμά τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της ονομασίας, έως τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Νίκολα Γκρούεφσκι. Όπως σημείωσε συγκεκριμένα, δεν....
θα τεθεί ζήτημα διεύρυνσης της Συμμαχίας, στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Σικάγο.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα επιδείξει σύντομα βούληση να βρεθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα με το όνομα, ούτε πάλι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αλλάξει κάτι αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα ότι αυτό θα αλλάξει» δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων «Σίτελ».
Όπως σημείωσε, η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες πως θα συμβεί κάτι το χρονικό διάστημα, μέχρι τη διεξαγωγή των ελληνικών εκλογών. «Εάν υπάρξει κάποιο μήνυμα εκ μέρους της Ελλάδας ότι επιθυμεί διαπραγματεύσεις, εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξουμε πιο γρήγορα σε κάποια λύση, η οποία θα ήταν αποδεκτή και γι΄ αυτούς και για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.
newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου