Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ερχεται στον Πειραιά ΝΑΤΟική αντιτρομοκρατική αρμάδα

Η δύναμη κρούσης της ΝΑΤΟίκής δύναμης Standing Nato Maritime Group 1 (SNMG1), καταπλέει την Πέμπτη στον Πειραιά, όπου και θα μείνει για 5 ημέρες. Η ναυτική δύναμη, αποτελείται από τα πολεμικά πλοία HNLMS DE RUYTER (ναυαρχίδα), NCSM CHARLOTTETOWN και FGS REINLAND – PFALZ Η SNMG1 είναι μια πολυεθνική, ολοκληρωμένη θαλάσσια δύναμη -  αποτελείται από πλοία διαφόρων κρατών μελών....
του ΝΑΤΟ - και είναι μονίμως στη διάθεση του ΝΑΤΟ για να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών, από τη συμμετοχή σε ασκήσεις για την αντιμετώπιση κρίσεων και πραγματικές  επιχειρησιακές αποστολές.
Η SNMG1 μέχρι το 2010 έκανε περιπολίες για την προστασία της ναυτιλίας από τους πειρατές στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ Ocean Shield: Τώρα υποστηρίζει την «σφιχτή» Επιχείρηση Active Endeavour του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Υποστηρίζεται από ιπτάμενο ραντάρ E3-A. Η SNMG1 αποτελεί μέρος της Δύναμης Αντίδρασης ΝRF του ΝΑΤΟ.
Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου επί του πλοίου HNLMS DE RUYTER (F804), που είναι η τρίτη φρεγάτα της κατηγορίας De Zeven Provinciën του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Ολλανδίας.
Ο σημερινός κυβερνήτης της ανάλαβε το 2010 και πρίν, για 2 χρόνια, είχε  κυβερνήτη την Jeanette Morang που  είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης  σε ολλανδική φρεγάτα.
prionokordela.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου