Δευτέρα 21 Μαΐου 2012


Το Ισραήλ διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο για να προστατεύσουν τα ενεργειακά συμφέροντά του στην περιοχή.


"Οι ισχυρισμοι αυτοί στερούνται βάσης και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα" διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών που αναμεταδόθηκε από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και στην οποία υπογραμμίζεται πως....
"το Ισραήλ ουδέποτε ανέπτυξε στρατεύματα σε ξένο έδαφος".


Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε το Σαββατοκύριακο πως το Ισραήλ προβλέπει να αναπτύξει 20.000 στρατιώτες στην Κύπρο για να εγγυηθούν την ασφάλεια 30.000 Ισραηλινών εργατών και τεχνικών που θα εργαστουν εκεί στις έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στα ανοικτά του νησιού.
Διαψεύδει και η Κύπρος
Η κυπριακή κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, περί δήθεν συμφωνίας Κύπρου-Ισραήλ για ανάπτυξη 20.000 Ισραηλινών καταδρομέων στο νησί, για προστασία των ενεργειακών συμφερόντων στην περιοχή.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αποκυήματα φαντασίας, τόνισε ότι η Άγκυρα μέσα από τέτοιες ανυπόστατες διαρροές, επιδιώκει να δικαιολογήσει την αδιαλλαξία της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τορπιλίσει τη διαδικασία των συνομιλιών, με λεγόμενα σχέδια-Β.
Κατηγόρησε ακόμη την Τουρκία ότι επιχειρεί να δημιουργήσει περαιτέρω ένταση, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία, η οποία παραμένει διεθνώς εκτεθειμένη, στην προσπάθεια δημιουργίας έντασης.
onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου