Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Με σενάριο «ψυχρού πολέμου» πραγματοποίησαν άσκηση τα B-52 της USAF

Τις διαθεσιμότητες και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των στρατηγικών της βομβαρδιστικών B-52H δοκίμασε η αμερικανική Αεροπορία κατά τη διάρκεια της άσκησης «Constant Vigilance» η οποία εκτελέστηκε στις 11 Ιουνίου. Το σενάριο της άσκησης βγαλμένο μέσα από τα επιχειρησιακά εγχειρίδια του ψυχρού πολέμου προέβλεπε την απογείωση σε μικρά χρονικά διαστήματα MITO (Minimum Interval Take Off ) όπου  17 συνολικά στρατηγικών....
βομβαρδιστικών B-52H από την ΑΒ στο Minot της Βόρειας Ντακότα ενώ ανάλογος αριθμός αεροσκαφών απογειώθηκε από την ΑΒ  Barksdale στη Λουσιάνα.
Το χαρακτηριστικό της άσκησης είναι ότι τα αεροσκάφη εκκινούν τους κινητήρες με εκρηκτικά καψύλλια (explosive cartridge) τα οποία είναι τοποθετημένα στους 2 από τους 8 κινητήρες του B-52. Τα καψύλλια αυτά εκκινούν τους κινητήρες χωρίς τη βοήθεια εξωτερικής πηγής ισχύος ενώ οι υπόλοιποι εκκινούν την ώρα που το αεροσκάφος τροχοδρομεί.
Σκοπός είναι η συντόμευση της διαδικασίας εκκίνησης και απογείωσης από τη μια ώρα που διαρκεί υπό κανονικές συνθήκες σε μόλις 10 λεπτά που επιτυγχάνεται με τη διαδικασία cart-start. Το παραπάνω συμβαίνει μόνο σε περίπτωση που υπάρξει επείγων σήμα για απογείωση όλων των βομβαρδιστικών.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει (απογείωση διαδικασίας ΜΙΤΟ) και στην παλιά ταινία του ΄60 με τους Rock Hudson και τον  Rod Taylor όπου τα αεροσκάφη B-52G απογειώνονται στο ελάχιστο επιτρεπόμενο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Image 



defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου