Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

"Με οπτικά κατευθυνόμενο πύραυλο έριξαν το RF4", υποστηρίζουν τώρα οι Τούρκοι

Δίνουν και παίρνουν οι θεωρίες και τα σενάρια στη γειτονική Τουρκία για τον τρόπο με τον οποίο η αεράμυνα της Συρίας κατέρριψε το RF-4. Η  εφημερίδα Sabah   επιμένει στο θέμα με πρωτοσέλιδο κύριο τίτλο, « Αξιωματούχοι του στρατού εξηγούν γιατί τα ραντάρ δεν εντόπισαν τον πύραυλο: Η Συρία,υποστηρίζει, χρησιμοποίησε οπτικά κατευθυνόμενο πύραυλο στην κατάρριψη του τούρκικου F4 τζετ». Αρκετές εφημερίδες συνδέουν -όπως έγραψε ήδη το OnAlert - το θέμα της κατάρριψης του αεροσκάφους με την έκτακτη....
επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα την προσεχή εβδομάδα, 18 Ιουλίου, ο Τουρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Haberturk, θα πραγματοποιηθεί «”Τζετ” - συνάντηση κορυφής στη Μόσχα : ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τον κύριο σύμμαχο της Συρίας, τη Ρωσία, για να συζητήσει με τον Πούτιν  την κατάρριψη του τουρκικού τζετ».
Ακόμα η  Haberturk  αναφέρει ότι  αφού πήγε το θέμα στο ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, τώρα η Τουρκία επικεντρώνει την προσοχή της  στη Ρωσία που είναι και ο κύριος σύμμαχος της Συρίας.  Προσθέτει ότι ο Ερντογάν μίλησε με τον Πούτιν δύο φορές τηλεφωνικώς για το θέμα και τώρα πηγαίνει να του ζητήσει τις πληροφορίες που οι Ρώσοι έχουν από τα δικά τους ραντάρ, τις οποίες ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών έχει προσφερθεί να γνωστοποιήσει.
Η Sabah, πάντως γράφει ότι ο Ερντογάν πρόκειται να ζητήσει από τον Πούτιν να αποσύρει τη στήριξή του στον Ασάντ και να τον προειδοποιήσει ότι τώρα ο Ασάντ βλάπτει τα ρωσικά συμφέροντα.
Η  Zaman  επικαλούμενη πηγές του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών  γράφει ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν διμερείς εμπορικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις.
onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου