Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΤΟ "ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ" ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ Ρωσική δύναμη "ΔΕΛΤΑ"

« Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποφασισθεί  η δημιουργία, στελέχωση και  εκπαίδευση «ειδικής μονάδας» (στα πρότυπα της αμερικανική δύναμης "ΔΕΛΤΑ") με κύριο σκοπό την διενέργεια αποστολών  σε οποιαδήποτε σημείο του κόσμου απαιτηθεί» δήλωσε ο  ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου την Τετάρτη σύμφωνα με το RIA Novsoti.
"Έχοντας μελετήσει τις πρακτικές σχηματισμού,  εκπαίδευσης  και  χρήσης....
των δυνάμεων αυτών σε άλλα κράτη  του κόσμου, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αποφάσισε την  δημιουργία αντίστοιχης μονάδος," δήλωσε ο στρατηγός  Valery Gerasimov σε ξένους  στρατιωτικούς ακολούθους στη Μόσχα.
«Η αυξανόμενη ανάγκη για εκτέλεση αποστολών  σε όλο τον κόσμο για την  προάσπιση των ρωσικών συμφερόντων  κατέστησε αναγκαία την δημιουργία μιας ειδικής μονάδας αυτού του τύπου και της συνθέσεως» , συνέχισε ο Ρώσος αρχηγός.
«Η επιχειρησιακή διοίκηση για την σύσταση και την δομή  της νέας μονάδος έχει ήδη διαμορφωθεί, καθώς  έχει ξεκινήσει και ο προγραμματισμός της ειδικής εκπαίδευσης και της επιλογής του κατάλληλου προσωπικού» δήλωσε  ο στρατηγός  Gerasimov, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν την διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM), η οποία ενεργοποιήθηκε το 1987,και  ελέγχει όλες τις μονάδες που λαμβάνουν  μέρος σε πολλές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου