Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΗΠΑ: Περατώθηκαν οι θαλάσσιες δοκιμές του δεύτερου πλοίου JHSV

Το δεύτερο από τα συνολικά δέκα διακλαδικά πλοία υψηλής ταχύτητας JHSV του ό Ναυτικού των ΗΠΑ, USNS Choctaw County, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις εργοστασιακές θαλάσσιες δοκιμές στο Mobile της Alabama ων ΗΠΑ αναφέρει η ιστοσελίδα....
limitofadvance.wordpress.com.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Austal, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν τα κύρια συστήματα του USNS Choctaw County εν όψει της τελικής αξιολόγησης από το Διοικητικό Συμβούλιο επιθεώρησης και εξέτασης πλοίων του ΠΝ των ΗΠΑ (INSURV) πριν την οριστική παραλαβή του από το ΠΝ των ΗΠΑ.
Το πλοίο χρησιμοποίησε το σύστημα προώσεως για να δοκιμάσει τα διάφορα επίπεδα ισχύος για αρκετές ώρες, όπως επίσης και πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των συστημάτων επικοινωνιών και βαθμονόμησης των συστημάτων πλοήγησης.
Εκτός απο τη δοκιμή των τεσσάρων κατευθυνόμενων κινητήρων υδροπρόωσης με δυνατότητα πλεύσης μεγαλύτερη των 41 κόμβων, το πλοίο πραγματοποίησε μια σειρά στροφών με μεγάλη ταχύτητα για να δοκιμαστεί η σταθερότητα και η ευκινησία του σκάφους.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στα συστήματα ελέγχου και στα συστήματα ελέγχου ρύπανσης του πλοίου.
Η παραλαβή του USNS Choctaw County από το ΠΝ των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του Καλοκαιριού του 2013, που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών αποδοχής απο το ΠΝ, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον.
Σχεδιασμένο για να κινείται γρήγορα και ευέλικτα σε ρηχά νερά, το πολύπλευρο JHSV μπορεί να μεταφέρει στρατιώτες και εξοπλισμό, στρατιωτικά οχήματα, φορτία και εξοπλισμό για παγκόσμιες αποστολές μεγάλου εύρους.
Με δυνατότητα πλεύσης με μέση ταχύτητα 35 κόμβων, τα πλοία της κλάσης JHSV μπορούν να πραγματοποιήσουν μiα μεγάλη γκάμα αποστολών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι: μεταφορά στρατιωτών, ανθρωπιστική υποστήριξη, αντιμετώπιση καταστροφών και θαλάσσια περιφρούρηση.
Το 103 μέτρων μήκους JHSV μπορεί επίσης να εκτελέσει νυχτερινές και ημερήσιες αποστολές ελικοπτέρου για επιχειρήσεις περισυλλογής σε ρηχά λιμάνια.
Defencenet.gr   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου