Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

O Νταβούτογλου ονειρεύεται τη νέα ΟΘωμανική Αυτοκρατορία

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Με προκλητικό τρόπο απάντησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε όσους τον κατηγορούν πως ασκεί πολιτική «νεο-Οθωμανισμού» αλλά φαίνεται πως έδειξε πως οι πραγματικές του προθέσεις είναι η δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας! Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως....
«χωρίς να πολεμήσουμε με κανέναν χωρίς να παραβιάσουμε κανένα σύνορο, θα συνδέσουμε και πάλι το Σεράγεβο με τη Δαμασκό, τη Βεγγάζη με το Ερζερούμ και το Βατούμ. Αυτή είναι η πηγή της δύναμης μας καθώς μπορεί όλες αυτές οι περιοχές να σας φαίνονται ξεχωριστές χώρες αλλά πριν απο 110 χρόνια η Υεμένη με τα Σκόπια ήταν κομμάτια της ίδιας χώρας. Οπως και το Ερζερούμ με τη Βεγγάζη.»
Ο τούρκος υπουργός φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει τη δική του Ένωση πολλών χωρών καθώς τονίζει πως « τώρα όταν μιλάμε εμείς με αυτόν τον τρόπο λένε πως είμαστε «νεο-Οθωμανοί». Δηλαδή όσοι ένωσαν την Ευρώπη δεν είναι νέο-Ρωμαίοι αλλά αυτοί που ξέρουν καλά τη Μέση Ανατολή γίνονται νεο-Οθωμανοί; »
Ο τούρκος Υπουργός δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει βλέψεις σε έδαφος κάποιας άλλης χώρας, πάντως οι δηλώσεις του είναι ξεκάθαρες για το τι όραμα έχει και ας δηλώνει το αντίθετο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νταβούτογλου: "H μοίρα της Ε.Ε δεν θα γραφτεί χωρίς την Τουρκία"
Λογομαχία Κύπριας ευρωβουλευτού με τον Νταβούτογλου
onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου