Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Νέα συμβατικά υποβρύχια με σύστημα AIP ναυπηγεί η Ρωσία

Tην ανάπτυξη ενός πέμπτης γενεάς συμβατικής πρόωσης υποβρυχίου εξοπλισμένου με προηγμένης τεχνολογίας σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP: Air Independent Propulsion) ανακοίνωσε....
ο ναύαρχος Viktor Chirkov, Αρχηγός του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο νέος τύπος υποβρυχίου θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Kalina και θα κλείσει ένα κενό που υπάρχει στο ρωσικό Ναυτικό
Σύμφωνα με τον ναύαρχο Chirkov η ρωσική βιομηχανία δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκεκριμένου συστήματος AIP μέχρι το 2017 και τη ναυπήγηση του πρώτου υποβρυχίου του τύπου εξοπλισμένου με το σύστημα AIP μέχρι το 2018.
Συμπλήρωσε επίσης, ότι το νέο σύστημα AIP αρχικά θα δοκιμαστεί στο μοναδικό υποβρύχιο τύπου Lada (Project 677), το «Sankt Peterburg» B585 που βρίσκεται σε υπηρεσία και το οποίο την παρούσα περίοδο εκτελεί δοκιμές στη θάλασσα του Barents μετά από σειρά σχεδιαστικών τροποποιήσεων.
To ρωσικό Ναυτικό τώρα επιχειρεί βασικά τρίτης γενιάς υποβρύχια με τους μόνους εκπροσώπους της τέταρτης γενιάς των υποβρυχίων να είναι τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων  Project 955 Borey class και αυτό των επιθετικών υποβρυχίων Project 885 Yasen class.
Το ρωσικό Ναυτικό θα ναυπηγήσει συνολικά 8 Borey-class και 8 Yasen-class υποβρύχια μέχρι το 2020.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου