Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Εκτόξευση IRIS-T SLM: Nέα επιτυχία και διεθνή εύσημα στην INTRACOM Defense Electronics

H ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι εδώ και κάνει θαύματα, ίσως όχι στην Ελλάδα, αφού την κυνηγούν ανηλεώς, αλλά στο εξωτερικό: Πλήρως επιτυχημένη ήταν η εκτόξευση πυραύλου από το Επίγειο Σύστημα Αεράμυνας IRIS-T SLM της γερμανικής εταιρείας Diehl Defence με απόλυτα....
επιτυχημένη την απόδοση του συστήματος ζεύξης δεδομένων που έχει σχεδιαστεί από την INTRACOM Defense Electronics (IDE).
Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο πεδίο δοκιμών Overberg στη Νότια Αφρική, παρουσία 90 διεθνών εμπειρογνωμόνων και στρατιωτικών εκπροσώπων από 16 χώρες.
Η επιτυχία αυτή επιβεβαίωσε την άριστη απόδοση του συστήματος της INTRACOM Defense Electronics (IDE) για τον πύραυλο IRIS-T SLM, στο πλαίσιο της σύμβασης πλήρους ανάπτυξης που της ανατέθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό για την καταλληλότερη διαθέσιμη τεχνολογία για σύγχρονα πυραυλικά συστήματα.
Συγκεκριμένα, καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης, ενημερώσεις δεδομένων μεταφέρονται από το ραντάρ στον πύραυλο μέσω της ζεύξης δεδομένων (data link), επιτρέποντας στον ανιχνευτή υπέρυθρων ακτίνων «να κλειδώσει» τον στόχο μέχρι το τελικό χτύπημα.
Η επιτυχημένη εκτόξευση προβάλλει και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την διεθνούς επιπέδου τεχνολογία και εμπειρία της IDE στον τομέα των ασύρματων συστημάτων υψηλών ταχυτήτων, που χαρακτηρίζονται από την αξιοπιστία της ζεύξης επικοινωνίας, την ασφάλεια και τον υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σε παρεμβολές.
Όσον αφορά την απόδοση της ζεύξης δεδομένων της IDE, ο Δρ Harald Buschek, Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Επίγειας Αεράμυνας της Diehl Defence, απέδωσε τα εύσημα στο έργο της ΙDE: "Για άλλη μια φορά, η κρίσιμη για την λειτουργία του σύστήματος ζεύξη δεδομένων λειτούργησε τέλεια κατά την μετάδοση των πληροφοριών στον πύραυλο. Θα ήθελα να συγχαρώ την IDE για αυτή την άριστη απόδοση και είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε την IDE στην ομάδα μας ! "
Η INTRACOM Defense Electronics (IDE), η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.
 Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο, Λιβύη, Λουξεμβούργο (NSPA) και Σουηδία.
Η παραγωγή  από την IDE της ζεύξης δεδομένων παρέχει στην εταιρεία την τεχνογνωσία μιας εξαιρετικά κρίσιμης τεχνολογίας η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή οποιουδήποτε νέου βλήματος εδάφους/επιφανείας-αέρος ή αέρος-αέρος το οποίο στηρίζει την καθοδήγησή του σε ε3νημερώσεις ενδιάμεσης ναυτιλίας ένα σημείο «κλειδί» στα σύγχρονα πυραυλικά συστήματα.
Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της μια ελληνική εταιρεία η οποία κατέχει το συγκεκριμένο τεχνολογικό κομμάτι και που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε κάποιο ελληνικό πρόγραμμα για την κατασκευή ενός αντιαεροπορικού βλήματος εάν κάτι τέτοιο  αποφασιζόταν.


defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου