Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Φωτό : Η κατάρριψη της τουρκικής αλαζονείας

Σημαντικές πληροφορίες προκύπτουν από τις φωτογραφίες του RF-E/TM που καταρρίφθηκε στις 22 Ιουνίου στα ανοικτό των συριακών ακτών. Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν  από το τουρκικό Ναυτικό το οποίο και τις  αποδέσμευσε και δείχνουν κομμάτια από το αεροσκάφος που έχουν ανελκυθεί σε πλοίο του τουρκικού Ναυτικού καθώς και λήψεις από το ρομποτικό σύστημα που εστάλη στον βυθό στα 1260 μέτρα όπου....
βρίσκονται τα κομμάτια του τουρκικού αεροσκάφους. Από τις φωτογραφίες που αποδεσμεύτηκαν φαίνεται καθαρά ο ένας από τους δύο κινητήρες J 79 του αεροσκάφους να είναι άθικτος με το αλεξίπτωτο ανάσχεσης μπλεγμένο στο πάνω μέρος αυτού.
 
Image
Image
Image
Image 
 
Ο κινητήρας δεν φέρει σημάδια φωτιάς γεγονός που δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα τοπ αεροσκάφος δεν καταρρίφθηκε από πύραυλο IR. Στα υπόλοιπα κομμάτια του αεροσκάφους εκτός από τις συνέπειες της πρόσκρουσης του αεροσκάφους στο νερό δεν φαίνονται σημάδια φωτιάς ή άλλου είδους καταστροφής από πύραυλο. 

Image
Image 

Τα περισσότερα από τα τμήματα του αεροσκάφους έχουν παραμορφωθεί από την πρόσκρουσης στην θάλασσα μιάς και το αεροσκάφος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της συριακού υπουργείου Εξωτερικών Jihad Makdesi το τουρκικό RF-4E/TM πέταγε σε ύψος 100 μέτρων με ταχύτητα περίπου 800 χλμ την ώρα σε μικρή απόσταση από τις συριακές ακτές.

Image

Το πιο πιθανό σενάριο είναι το τουρκικό αεροσκάφος καθώς προσπαθούσε να πλησιάσει τις συριακές ακτές χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυροβόλα  σε καίρια σημεία με αποτέλεσμα οι Τούρκοι πιλότοι στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την πρόσκρουση εντός του συριακού εδάφους κατάφεραν να στρέψουν το αεροσκάφος προς την ανοικτή θάλασσα και κατέπεσαν μερικά χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχαν
πληγεί. Τα ευρήματα του αεροσκάφους βρέθηκαν από τους Τούρκους στα 8,5 ναυτικά μίλια από τις συριακές ακτές.
Εάν γίνει αποδεκτό ότι το αεροσκάφος επλήγη από τα συριακά πυρά στα 1,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές τότε οι Τούρκοι πιλότοι κατάφεραν να το κρατήσουν στον αέρα για περίπου 60 δευτερόλεπτα προτού συντριβή στην θάλασσα σε απόσταση 8 περίπου μιλίων.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου