Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

"Παρθενική πτήση" για το ρωσικό Su- 30SM.ΒΙΝΤΕΟ

Από το αεροδρόμιο του εργοστασίου κατασκευής αεροσκαφών του Ιρκούτσκ  πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το καταδιωκτικό Su-30SM, το οποίο προορίζεται για ενίσχυση του αεροπορικού στόλου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η πτήση, όπως  πληροφορεί η υπηρεσία τύπου του ομίλου «Ιρκούτ», διάρκεσε δύο ώρες και δεν έγινε δίχως παρατηρήσεις, Μάλιστα η....
πρώτη πτήση, με τους πιλότους δοκιμαστές της εταιρίας Sergei Kostin και  Pavel Malovechko, περιγράφεται από την Irkut ως «άψογη».
Το αεροσκάφος αSu-30SM  που αποτελεί την επόμενη γενιά των πολεμικών αεροσκαφών της κατηγορίας Su-30ΜK,χαρακτηρίζεται, ως πολλαπλών σκοπών σούπερ ευέλικτο καταδιωκτικό. Ουσιαστικά είναι το επόμενο βήμα της ειδικής έκδοσης του εξαγωγικού Su-30MK, που ενσωματώνει συστήματα και  ηλεκτρονικά  σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ρωσικής Αεροπορίας.Λέγεται ότι το Su-30SM θα είναι ο κύριος φορέας  του πυραυλικού συστήματος αέρος-εδάφους/ επιφανείας Onix, που αποτελεί την ρωσική έκδοση του BrahMos, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Ινδία. 
Σημειώνεται ότι την άνοιξη,συνεχίζοντας τις παραγγελίες πολεμικού υλικού η ρωσική κυβέρνηση στα πλαίσια του σχεδιασμού για πλήρη ανασυγκρότηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι το 2020, υπέγραψε με την κατασκευάστρια κοινοπραξία Irkut συμφωνία για την προμήθεια 30 Su-30SM. Η αξία του συμβολαίου δεν ανακοινώθηκε τότε, αλλά οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2015. Τα Su-30SM είναι μια έκδοση αντίστοιχη των ινδικών Su-30MKI με ακροφύσια μεταβλητής διεύθυνσης ώσης και προορίζονται αποκλειστικά για μονάδες κρούσης, αντίθετα με τα Su-30M2 που έχουν και καθήκοντα εκπαίδευσης για τα Su-35S.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου