Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣ ΚΟΓΚΡΕΣΟ Η «μητέρα» όλων των βομβών είναι έτοιμη για επιχειρήσεις

Ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου ενημέρωσε πρόσφατα το Κογκρέσο ότι η μεγαλύτερη συμβατική βόμβα που έχει κατασκευαστεί ποτέ είναι έτοιμη για επιχειρήσεις. Πρόκειται για τη «γνωστή» βόμβα ΜΟΒ ή αλλιώς Massive Ordnance Penetrator που σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να αποδοθεί ως μαζικό πυρομαχικό διάτρησης. Πρόκειται ουσιαστικά για....
μια βελτιωμένη έκδοση της αρχικής ΜΟΒ, α;φού τον περασμένο Ιούνιο η αμερικανική Αεροπορία έδωσε στην Boeing συμβόλαιο ύψους 82 εκατ. $ για την προσθήκη επιμέρους βελτιώσεων και ενισχύσεων.
Όπως αναφέρει το Bloomberg ο υπεύθυνος του αμερικανικού Πενταγώνου για τις επιχειρησιακές δοκιμές Michael Gilmore επιβεβαίωσε στο Κογκρέσο την επιτυχία των δοκιμών της GBU-57 όπως είναι ο ακριβής κωδικός της. Η βόμβα με μήκος 6,67 μέτρα βάρος 13,4 τόνων και καθοδήγηση μέσω GPS μπορεί να διατρήσει σχεδόν 65 μέτρα ενισχυμένου μπετόν πριν  εκραγεί.
Η βόμβα έχει κατασκευαστεί ειδικά για τις υπόγειες εγκαταστάσεις του Ιράν όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες για την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Το γεγονός ότι ανακοινώθηκε επίσημα ότι η βόμβα είναι έτοιμη προς χρήση μπορεί να σημαίνει πολλά για ένα ενδεχόμενο χτύπημα των ΗΠΑ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου