Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ F-16 Demo Team Ανασκόπηση Επιδείξεων 2012

Η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο βίντεο στο οποίο βρίσκονται συγκεντρωμένες υπό τη μορφή ανασκόπησης, όλες οι δραστηριότητες του 2012 με τις εντυπωσιακές πτητικές επιδείξεις που....
πραγματοποιήθηκαν με την εξής σειρά:
 - 27 Μαΐου 2012    Αεροδρόμιο Μάλεμε, Κρήτη.
 - 23 - 24 Ιουνίου 2012    Florennes Air Show 2012, Βέλγιο.
 - 8 Νοεμβρίου 2012    Συμμετοχή στην Εορτή της ΠΑ - Δοκιμαστική Επίδειξη στην 110 Πτέρυγα Μάχης - Α/Β Λάρισας.
- 10 Νοεμβρίου 2012    Συμμετοχή στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της 110 Πτέρυγα Μάχης - Α/Β Λάρισας.
Η εμφάνιση της ομάδας «ΖΕΥΣ» κατά γενική ομολογία ήταν άριστη τη χρονιά που μας πέρασε προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο το έργο και τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας, στο ευρύ κοινό με θεαματικούς εναέριους ελιγμούς που έκοψαν την ανάσα μικρών και μεγάλων.
Κυρίως όμως μετέδωσαν στο κόσμο με άμεσο τρόπο τις δυνατότητες του αεροπορικού  Όπλου και καθώς και τις ικανότητες ιπταμένων, υπολόγων και μηχανικών που διατηρούν ετοιμοπόλεμη και αξιόμαχη μια ισχυρή δύναμη αεροπορικής αποτροπής.
Στόχος των ανθρώπων του ελληνικού Demo Team είναι μέσω της πτητικής επίδειξης, να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι, μια σειρά ελιγμών που αντικατοπτρίζει ελιγμούς που γίνονται και σε μια εναέρια μάχη.
Το πρόγραμμα διάρκειας 12 λεπτών είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για τον ιπτάμενο που υποβάλλεται σε βίαιες επιταχύνσεις με πολλά θετικά και αρνητικά G!
Προϋποθέτει ικανότητες, εμπειρία, άριστη προετοιμασία, συγκέντρωση και αφοσίωση μαζί με αυξημένη φυσική αντοχή, ώστε ο χειριστής να ανταπεξέλθει με επιτυχία.
Το Demo Team F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια στο εσωτερικό και το εξωτερικό μεταδίδοντας την αεροπορική ιδέα και καλλιεργώντας την αεροπορική συνείδηση σε κυρίως στους νεότερους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επίσης σημαντική είναι και η κοινωνική προσφορά της ομάδας «ΖΕΥΣ» με πλέον πρόσφατη την οικονομική στήριξη "Χαμόγελου του Παιδιού».
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 προσφέρθηκε το ποσό των 1155,94 Ευρώ από τα μέλη του F-16 DEMO TEAM ZEUS στα γραφεία του "Χαμόγελου του Παιδιού" στη Θεσσαλονίκη.
Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό και τους επισκέπτες της 110 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012.
Ευχόμαστε ολόψυχα στα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» κάθε επιτυχία στη νέα χρονιά που έρχεται και ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες, προκειμένου να απολαύουμε τους θεαματικούς εναέριους ελιγμούς αλλά και στο έδαφος την εντυπωσιακή επίδειξη συγχρονισμένης προετοιμασίας για απογείωση α/φους F-16 από τους υπολόγους του Demo Team!


defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου