Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΗΣ Απαγόρευση πτήσης εν μέσω καταιγίδας για τα F-35B!

Ένα από τα πιο ακριβά και πολύπλοκα αεροσκάφη στον κόσμο το F-35B η έκδοση κάθετης προσγείωσης και σύντομης απογείωσης του stealth μαχητικού των ΗΠΑ ίσως αποδειχθεί ότι δεν είναι… παντός καιρού. Το αξίας 237 εκατ. $ F-35B απαγορεύτηκε να πετά σε απόσταση 25 μιλίων από θύελλα ή κακοκαιρία καθώς υπάρχουν φόβοι ότι εάν χτυπηθεί από κεραυνό  αυτό μπορεί να....
προκαλέσει έκρηξη στη δεξαμενή καυσίμου του!
Η απαγόρευση αυτή ισχύει όταν ανακαλύφθηκε ότι μια βαλβίδα οξυγόνου που βρίσκεται στη δεξαμενή καυσίμου χρειάζεται να επανασχεδιαστεί και να αλλαχτεί.
Το παραπάνω έγινε γνωστό καθώς συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια αναφορά του αμερικανικού πενταγώνου για το 2012 όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δοκιμών από 327 συνολικά αμυντικά προγράμματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.
Η γνωστοποίηση του νέου αυτού προβλήματος στο F-35 θα προκαλέσει νέα καθυστέρηση στο πρόγραμμα επιχειρησιακής ανάπτυξης του μαχητικού. Τη συγκεκριμένη έκδοση πρόκειται να λάβουν οι πεζοναύτες και το βρετανικό Ναυτικό το οποίο αρχικώς υπολογιζόταν να παραλάβει το πρώτο F-35B το 2018.
Άλλοι φόβοι εκτός της προβληματικής βαλβίδας για το F-35 που διαπιστώνονται στην έκθεση είναι ένα σχεδιαστικό λάθος στη δεξαμενή καυσίμου εμποδίζει το μαχητικό να πραγματοποιεί απότομες βυθίσεις πρόβλημα το οποίο περιγράφεται στην έκθεση του Πενταγώνου ως «απαράδεκτο για μάχη ή για εκπαίδευση μάχης».
Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Στην προσπάθεια για να αυξηθεί η εμβέλεια του αεροσκάφους και να μεταφέρει περισσότερο καύσιμο έγιναν εκπτώσεις στη θωράκισή του για να παραμείνει το συνολικό βάρος στα ίδια επίπεδα με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως λιγότερο προστατευμένο από τα αεροσκάφη που πρόκειται να αντικαταστήσει δηλαδή τα AV-8B Harrier και τα F/A-18C/D.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου