Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΤΟ ΝΕΟ Su-25 Ρωσία : Κατασκευή μαχητικού εναντίον των Patriot

Η Ρωσική Αεροπορία  έως το  2014, θα έχει πλήρως επιχειρησιακό  ένα  νέο ειδικά τροποιημένο μαχητικό αεροσκάφος βασισμένο στο Su-25 το οποίο θα έχει ως κύρια αποστολή την καταστολή και εξουδετέρωση των συστημάτων αεράμυνας  συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων  Patriot αναφέρει η ρωσική εφημερίδα izvestia.ru. Σύμφωνα με....
πηγή ανωτάτου αξιωματούχου στην διοίκηση της ρωσικής Αεροπορίας «οι δοκιμαστικές πτήσεις του νέου  αεροσκάφους Su-25 θα περατωθούν τον Μάιο του 2013».
 Αυτή η έκδοση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους  μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει ακόμη και τα  πιό ισχυρά συστήματα αεράμυνας, όπως το αμερικανικό Patriot, το οποίο εγκαταστάθηκε  πρόσφατα , στο έδαφος της Τουρκίας, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, κατέληξε η ίδια πηγή της ρωσικής Αεροπορίας.
Έως τώρα τέτοιου τύπου αποστολές μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αμερικανικά μαχητικά όπως το F-16CJ σε συνεργασία με το αεροσκάφος  EF-18 Growler.  Καθήκον τους ήταν  να καταστέλλουν  την  εχθρική αεράμυνα , χωρίς να εισέρχονται στην επικίνδυνη ζώνη  , αλλά το τροποποιημένο ρωσικό μαχητικό Su-25 μπορεί να ενεργήσει αποστολές ακόμα και μέσα σε αυτή την ζώνη, εξουδετερώνοντας όχι μόνο τις συστοιχίες πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας αλλά και στόχους επί του εδάφους.
Αξιωματικός της ρωσικής αεροπορίας εξήγησε ότι όλα τα συστήματα επί του αεροσκάφους θα είναι ενσωματωμένα σε ένα ενιαίο σύστημα, και ο υπολογιστής θα ενεργεί βάση όλων των  απαιτούμενων παραμέτρων και πληροφοριών που ελήφθησαν. Όλα αυτά θα πραγματοποιούνται πρίν επιτεθεί το  αεροσκάφος με σκοπό την κυριαρχία του  στην περιοχή της εχθρικής αεράμυνας  με την χρησιμοποίηση  υπέρυθρων και ηλεκτρονικών παρεμβολών στα εχθρικά ραντάρ.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι από  τακτικής και στρατηγικής  άποψης  το εν λόγω  μαχητικό αεροσκάφος θα αποτελεί τον προπομπό  ομάδας βομβαρδιστικών αλλά θα  μπορεί να δρα και ανεξάρτητα.
Η κατασκευή του ρωσικού μαχητικού αυτού του τύπου αποτελεί απάντηση στα συμπεράσματα του πολέμου στην Γεωργία η οποία  διέθετε το ουκρανικής κατασκευής  σύστημα αεράμυνας «Buk-M2" το οποίο προξένησαν πολλά προβλήματα στην δράση της ρωσικής αεροπορίας κατα την φάση των αερπορικών επιχειρήσεων με μία κατάρριψη ενός βομβαρδιστικού  Ту-22М.
Επίσης το νέο αεροσκάφος θα  έχι την δυνατότητα να αντιμετωπίζει  και τα εκατοντάδες φορητά συστήματα αεράμυνας που διαθέτουν οι ισλαμιστές αντάρτες στο Καύκασο.
Σύμφωνα με  πηγή στην κεντρική ρωσική διοίκηση οι  αμερικανικοί πύραυλοι Patriot δεν είναι ο μόνος και ο κύριος αντίπαλος του τροποποιημένου μαχητικού αεροσκάφους Su-25, αλλά η ρωσική Αεροπορία δεν μπορεί να αγνοήσει την εγκατάσταση τους στην Τουρκία.
Defencenet.gr  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου