Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ F22 /F-35 ΜΕ F-15 ΚΑΙ F-16 Διασύνδεση μαχητικών 4ης και 5ης γενιάς για την USAF

Η αμερικανική Αεροπορία βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης μιας νέας μεθόδου ψηφιακής διασύνδεσης μαχητικών 4ης και 5ης γενιάς, προκειμένου να αναβαθμίσει τις σημερινές δυνατότητες οι οποίες εν πολλοίς βασίζονται στη ζεύξη δεδομένων Link 16. Η δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ....
μαχητικών F-15E και F-16C με μαχητικά F-35 και F22 είναι διατυπωμένη εδώ και αρκετά χρόνια ειδικά στην περίπτωση του F-16 και του F-35.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ικανότητας αντίληψης τακτικής κατάστασης η οποία ήδη υφίσταται αλλά επιδιώκεται να επεκταθεί με τη συμμετοχή των μαχητικών 4ης γενιάς.
Τελικός στόχος είναι η σύνθεση μια εικόνας σε πραγματικό χρόνο της τακτικής κατάστασης – επιχειρήσεων (Common Tactical Picture/Common Operational Picture CTP/COP), που θα συμβάλει στην αύξηση της επιβιωσιμότητας με αμοιβαία υποστήριξη, αποφυγή φίλιων καταρρίψεων και έγκαιρη αντιμετώπιση απειλών, ώστε να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί σε καμία περίπτωση το στοιχείο του αιφνιδιασμού, εναντίον φίλιων αεροσκαφών.
Η διασύνδεση αυτή αναμένεται να βελτιώσει κατακόρυφα την ικανότητα στοχοποίησης με ανταλλαγή δεδομένων που θα περιλαμβάνουν στοιχεία στόχου, στάδιο εμπλοκής ώστε να μην αναλώνονται περισσότερα βλήματα εναντίον ενός στόχου σε περιβάλλον υψηλών απειλών.
Ο συνδυασμός μαχητικών 4ης και 5ης γενιάς κατ αυτόν τον τρόπο θα καταστήσει τα αμερικανικά μαχητικά περισσότερο αποτελεσματικά και επικίνδυνα για δυνητικές απειλές.
Η USAF επιθυμεί το νέο σύστημα να εγκατασταθεί στην υπάρχουσα υποδομή Link 16 των μαχητικών F-15C/E και F-16C/D και να είναι συμβατό με το υπέρυθρο Intra-Flight Data Link (IFDL) του F-22A καθώς και το Multifunctional Advanced Data Link (MADL) που θα διαθέτει το F-35A.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου