Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑZΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΠΥΡΟΣ ΣΕ F-22 KAI F-35 Νέα στοιχεία για τον «εξωτικό» πύραυλο Cuda της LM

Περισσότερες πληροφορίες γίνονται σταδιακά γνωστές σχετικά με το νέο πύραυλο αέρος αέρος με την ονομασία Cuda που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Lockheed Martin για τον εξοπλισμό του μαχητικού F-35. Σύμφωνα με έντυπο υλικό της κατασκευάστριας εταιρίας που....
μοιράστηκε στο συμπόσιο Air Force Association's Air Warfare Symposium στο Ορλάντο της Φλόριντα, ο Cuda αναφέρεται ότι είναι ένας πύραυλος BVR μέσου βεληνεκούς με αισθητήρα “multimode”.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο το νέο βλήμα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αναχαίτιση στόχων με πλήγματα εξ επαφής, χρησιμοποιώντας τη μάζα του για την πρόκληση ζημιάς από απευθείας πλήγμα επί του στόχου και όχι με πλήγμα μέσω πυροσωλήνα προσέγγισης που χρησιμοποιεί για τον ίδιο σκοπό εκτόνωση θραυσμάτων.
Η Lockheed Martin υποστηρίζει ότι ο Cuda θα είναι οπλικό σύστημα χαμηλού κόστους με ικανότητα βολής 360 πέριξ του αεροσκάφους φορέα με ικανότητα βολής πέραν του οπτικού ορίζοντα με εξαιρετικά βελτιωμένη ζώνη επίτευξης πλήγματος χωρίς ικανότητα διαφυγής από το στόχο (no-escape zone)
Επιπλέον θα διαθέτει ικανότητα εκτέλεση ελιγμών με υψηλές δομικές φορτίσεις εναντίον μαχητικών αεροσκαφών, μη επανδρωμένων UAV και «άλλων εναέριων στόχων» υπονοώντας πιθανώς βλήματα cruise.
Στην ίδιο έντυπο προβολής αφήνεται να εννοηθεί ότι το βλήμα ίσως διαθέτει ικανότητα προσβολής στόχων εδάφους και επιφανείας εναντίον πλοίων.
Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι οι περιορισμένες διαστάσεις του με μήκος 1,78μ ουσιαστικά θα τριπλασιάζει την ισχύ πυρός μαχητικών 5ης γενιάς όπως το F-22A και το F-35 τα οποία φέρουν τον οπλισμό τους εσωτερικά.
Αναφέρεται επίσης ότι η αυξημένη ισχύ πυρός θα επιφέρει την αεροπορική υπεροχή με λιγότερα αεροσκάφη και σημαντικά μειωμένο κόστος από το περιορισμό των απαιτούμενων εξόδων σε σχέση με σήμερα.
Η απαίτηση για αύξηση των μεταφερόμενων βλημάτων αέρος αέρος ήταν απαίτηση των χειριστών μαχητικών F-22 οι οποίοι έχουν διαπιστώσει αυτήν την αδυναμία καθώς ο τύπος βρίσκεται σε συνεχή αξιολόγηση και ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου