Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ 5ης ΓΕΝΙΑΣ Επιχειρησιακή αξιολόγηση για το F-35 Lightning II (Βίντεο)

Τα πρώτα τέσσερα μαχητικά 5ης γενιάς τύπου F-35A αναμένονται σύντομα να καταφθάσουν στο τέλος του μήνα στην έδρα της 57ης Πτέρυγας Μαχητικών στην αεροπορική βάση Nellis των ΗΠΑ. Η άφιξη τους θα σηματοδοτήσει την έναρξη του προγράμματος επιχειρησιακών δοκιμών από την USAF....
καθώς μέχρι σήμερα οι δοκιμές ήταν σε επίπεδο εργοστασιακή ανάπτυξης, πιστοποίησης συστημάτων και εκπαίδευσης χειριστών. 
Πρόκειται για τη μονάδα όπου πραγματοποιείται η επιχειρησιακή αξιολόγηση μαχητικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων τακτικών χρήσης τους. 
Ουσιαστικά η εισαγωγή σε υπηρεσία του Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης F-35 Lightning II αποτελεί ένα εντελώς νέο κεφάλαιο καθώς με τις ικανότητες στέλθ και ολοκλήρωσης πληροφοριών που διαθέτει ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη τακτικών και οπλικών συστημάτων τα οποία θα εξερευνήσουν οι δοκιμαστές χειριστές της 57ης Πτέρυγας μαχητικών. 
Σημειώνεται ότι το F-35 αποτελεί το μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα του Πενταγώνου και το πιο ακριβό σε ολόκληρη την ιστορία του. 
Στη Nellis θα παραδοθούν μαχητικά της έκδοσης F-35A για την Αεροπορία και F-35B STOVL για τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ τα οποία θα πραγματοποιήσουν εντατικό πρόγραμμα πτητικών δοκιμών. 
Οι χειριστές στην αεροπορική βάση Nellis θα είναι οι πρώτοι που θα πετάξουν το F-35 σε σενάρια αεροπορικών επιχειρήσεων αξιολογώντας τις ικανότητες του στην εναέρια μάχη καθώς και στη κρούση σε συνεργασία με άλλους τύπους μαχητικών προκειμένου να αναπτύξουν κατάλληλες μεθόδους χρήσης του στο πεδίο της μάχης. 
Σημαντικό επίσης μέρος των πτητικών δοκιμών ανάπτυξης θα διεξαχθεί στην αεροπορική βάση Edwards 
Στη Nellis συγκροτείται αυτήν τη στιγμή η Δύναμη Αξιολόγησης και Ανάπτυξης με επίκεντρο την 422 Test and Evaluation Squadron, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των νέων τακτικών μάχης με μαχητικά F-35.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου