Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΜΙΤΡΙ ΡΟΓΚΟΖΙΝ Νέο ελαφρύ μαχητικό θα αναπτύξει η Ρωσία

Η Ρωσία θα δημιουργήσει νέο ελαφρύ καταδιωκτικό, το οποίο προγραμματίζεται να σχεδιαστεί στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος είναι αρμόδιος για την πολεμική βιομηχανία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι. Το νέο μαχητικό θα είναι....
χαμηλότερου κόστους από το Τ-50, πιο εύκολο στη συντήρηση και στην υποστήριξη, αλλά θα διαθέτει την απόδοση και τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά ενός αεροσκάφους όπως το Τ-50.
«Το ελαφρύ καταδιωκτικό είναι πάντοτε λίαν περιζήτητο από την άποψη της εξαγωγικής προοπτικής του, καθώς προκαλεί μεγαλύτερη ζήτηση. Το ελαφρύ «MiG-29» παραδείγματος χάρη υπερβαίνει τα βαριά καταδιωκτικά απ’ αυτήν την άποψη, αλλά σήμερα έχουμε πλήρως αναπτυγμένη παραγωγή στη βιομηχανία «Irkut», όπου παράγουμε «Su-30SM», ενώ στο Κομσομόλσκ-να-Αμούρε παράγονται «Su-35S» και ήδη έχουμε πέντε δείγματα του καταδιωκτικού πέμπτης γενιάς «PAK FA», δήλωσε ο κ. Ρογκόζιν, σημειώνοντας ότι η Ρωσία πάντοτε προσπαθούσε να συνδυάσει την παραγωγή των ελαφρών και των βαριών καταδιωκτικών.
Το νέο μαχητικό θα μπορεί να εξαχτεί και να αποτελέσει την χαμηλού κόστους, αλλά υψηλής αποτελεσματικότητας πρόταση της ρώσικης βιομηχανίας στο διεθνή ανταγωνισμό.
Πάντως ο Ρώσος αξιωματούχος δεν διευκρίνισε ποια από τις δύο βασικές ρωσικές εταιρείες κατασκευής μαχητικών, η MiG ή η εταιρεία Sukhoi, θα αναλάβει την ανάπτυξη του νέου μαχητικού 
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου