Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η ΚΙΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Πέταξε το 2ο πρωτότυπο του νέου στρατηγικού μεταφορικού

Το δεύτερο πρωτότυπο του νέου κινεζικού αεροσκάφους στρατηγικών μεταφορών πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στην Κίνα. Πρόκειται για το αεροσκάφος γνωστό με την ονομασία Υ-20 το οποίο αναπτύσσεται από την Xi'an Aircraft Industrial Corporation πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το 2006. Η πτήση πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου γεγονός που καταδεικνύει ότι....
το πρόγραμμα ανάπτυξης συνεχίζεται κανονικά παρά τη σχετική φημολογία που ήθελε το αεροσκάφος να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την διαμήκη ευστάθειά του.
Το πρώτο πρωτότυπο  που πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 26 Ιανουαρίου προωθείται από 4 κινητήρες D-30 αλλά τα αεροσκάφη παραγωγής θα προωθούνται από 4 WS-20 οι οποίοι αποτελούν εξέλιξη των WS-10 που βρίσκονται στα μαχητικά J-11.  Εξωτερικά το αεροσκάφος ακολουθεί την «πεπατημένη» όλων των σύγχρονων μεταφορικών αεροσκαφών με ράμπα στο πίσω μέρος, υψηλοπτέρυγο και ουραίες διατάξεις σχήματος Τ.  
Το μήκος του ανέρχεται στα 47 μέτρα, το εμπέτασμα πτερύγων στα 45 μέτρα, και το μέγιστο ύψος στα 15 μέτρα. Το βάρος του κενό ανέρχεται στους 100 τόνους ενώ το μέγιστο δυνατό απογείωσης στους 220 τόνους. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 0,75 mach (περίπου 920 χ.α.ω.) και η μέγιστη επτανησιακή του οροφή τα 13.000 μέτρα ενώ η εμβέλειά του εκτιμάται στα 4000 χλμ.

 

Το δεύτερο πρωτότυπο του Υ-20 κατά τη διάρκεια της πρώτης του πτήσης

 





Το πρώτο πρωτότυπο του Υ-20 κατά τη διάρκεια της πρώτης του πτήσης τον περασμένο Ιανουάριο
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου