Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ 2-18 Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ Ξεκίνησε το πρόγραμμα του ρωσικού υπερ-βομβαρδιστικού

Το 2019 θα ξεκινήσουν οι πτητικές δοκιμές του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού της Ρωσίας το οποίο ήδη έχει εισέλθει στην τελική φάση του σχεδισμού του και από το 2015 θα αρχίσει η παραγωγή των επί μέρους τμημάτων του, ανακοίνωσε ο διοικητής του στόλου των στρατηγικών βομβαρδιστικών της χώρας, Ανατόλι Ζικάρεβ. Όπως ανέφερε, το....
πρόγραμμα PAK-DΑ έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες από την εταιρία Tupolev, ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί το 2014 και από εκεί και πέρα ξεκινά η κούρσα. Στόχος είναι η ένταξη σε υπηρεσία του νέου αεροσκάφους το 2025.
Το αεροσκάφος θα έχει χαρακτηριστικά stealth και θα φέρει υπέρ-υπερηχητικούς πυραύλους (hypersonic), με την φιλοδοξία ο συνδυεασμός να είναι ανίκητος από τα α/α συστήματα ΗΠΑ, αλλά και Κινας, Ιαπωνίας κλπ τα επόμενα 20 χρόινια τουλάχιστον.
Σε ότι αφορά τον λοιπό στόλο, ήδη εκτελείται πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών του στόλου τον βομβαρδιστικών και άρχισαν οι παραδόσεις δύο αναβαθμισεμών Tu-160.
Η Ρωσία διαθέτει 63 Tu-95 διαφόρων διαμορφώσεων όπως τα Tu-95MC τα οποία αναμένεται να παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2040, τα "μέσα" στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M και 13 υπερηχητικά Tu-160, μια δύναμη η οποία συνδυαστικά μπορεί να εκτοξεύσει μέσα σε λίγες ώρες περί τους 900 πυραύλους τύπου κρουζ.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι το 2018 θα παρουσιαστεί και το νέο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου