Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΗΠΑ: Βολή αναχαίτισης πυραύλου από το σύστημα AEGIS μέσω του διαστημικού συστήματος STSS-D

Εκτόξευση πυραύλου SM-3 από το καταδρομικό πλοίο κατευθυνόμενων βλημάτων USS Shiloh (CG-67) των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια βολής της Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας (MDA) στον Ειρηνικό Ωκεανό την 22η Ιουνίου του 2006 αναφέρει η ιστοσελίδα limitofadvance.wordpress.com. H Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA) ανακοίνωσε την 13η Φεβρουαρίου 2013, πως....
σε συνεργασία με το καταδρομικό πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Ticonderoga USS Lake Erie (CG-70) του Πολεμικού Ναυτικού (US Navy) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), πραγματοποίησε με επιτυχία την εκτόξευση κατευθυνόμενου πυραύλου τύπου Standard Missile-3 (SM-3) Block IA, για την αναχαίτιση ενός μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικού πυραύλου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω ου συστήματος Βαλλιστικής Πυραυλικής Άμυνας (BDM) Aegis.
Την 23:00 ώρα, πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση ενός μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικός πυραύλου από το πεδίο βολής πυραύλων, στο Kauai της Χαβάης. Ο στόχος πέταξε βορειοδυτικά προς μία μεγάλη περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού.
Το Διαστημικό σύστημα Επιτήρησης και Παρακολούθησης (STSS-D) το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη, ανίχνευσε και άρχισε να παρακολουθεί το στόχο, όπου άρχισε να διαβιβάζει τα δεδομένα παρακολούθησης στο καταδρομικό USS Lake Erie. Το πλοίο, εξοπλισμένο με το δεύτερης γενιάς οπλικό σύστημα Aegis BDM, χρησιμοποίησε την διαδικασία πυροδότησης με τηλεχειρισμό για την εμπλοκή του στόχου.
Το πλοίο διαθέτοντας δεδομένα στο σύστημα ελέγχου πυρός από την παρακολούθηση του STSS-D εκτόξευσε τον πύραυλο SM-3 Block IA περίπου εντός πέντε λεπτών μετά την εξαπόλυση της εικονική επίθεσης. Ο πύραυλος SM-3 κινήθηκε μέχρι ένα σημείο στο διάστημα όπου εκτέλεσε άφεση της κινητικής κεφαλής του. Η κινητική κεφαλή προσέβαλε τον εισερχόμενο πύραυλο-στόχο, εκτρέποντας τον από την πορεία του, και κάνοντας χρήση της ισχύος της άμεσης πρόσκρουσης, εξουδετέρωσε το στόχο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ , η βολή εξουδετέρωσης βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποιήθηκε την 13η Φεβρουαρίου ήταν μία επίδειξη των δυνατοτήτων των στοιχείων του διαστημικού συστήματος στην παροχή ποιοτικών δεδομένων ελέγχου βολής εισερχομένου στόχου στο σύστημα Aegis BMD που βρίσκεται επάνω σε πλοίο, επεκτείνοντας το πεδίο μάχης, και παρέχοντας την δυνατότητα για αναχαιτίσεις μεγάλων αποστάσεων και προστασία μεγαλύτερων περιοχών.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου