Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ Το Ισραήλ εγκλώβισε στόχους στο αεροδρόμιο της Δαμασκού – Έτοιμο για πύρ

Στόχους πέριξ του αεροδρομίου της Δαμασκού έχει εγκλωβίσει η Ισραηλινή Αεροπορία και είναι έτοιμη να εξαπολύσει νέους βομβαρδισμούς, καθώς εκτιμά ότι προωθείται νέα παράδοση ισχυρών όπλων στη «Χεζμπολάχ». Μέσω του αεροδρομίου της Δαμασκού έχει διαπιστωθεί πώς διακινούνται οι μεγαλύτερες ποσότητες όπλων για....
τον εξοπλισμό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και της οργάνωσης «Χεζμπολάχ» που το στηρίζει. Προμηθευτής των πυρομαχικών και όπλων είναι το Ιράν.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι αντικαθεστωτικοί επιχειρούν με κάθε τρόπο να ελέγξουν το αεροδρόμιο χωρίς όμως μέχρι στιγμής να τα καταφέρουν. Η μόνη επιτυχής προσπάθεια ήταν στα τέλη του Ιανουαρίου, όπου κατάφεραν να προσεγγίσουν αρκετά και να ανοίξουν πύρ κατά ιρανικού αεροσκάφους Boeing 747-131, το οποίο βάσει πληροφοριών μετέφερε όπλα.
Οι προηγούμενοι βομβαρδισμοί της Ισραηλινής Αεροπορίας είχαν στόχο αυτοκινούμενες αντιαεροπορικές συστοιχίες BUK-M1 που μεταφέρονταν από τη Δαμασκό στον Λίβανο. Οι μυστικές υπηρεσίες του Τελ Αβίβ εκτιμούν πώς μία ανάλογη κίνηση επρόκειτο να γίνει και έχουν θέσει σε ετοιμότητα την Αεροπορία του για νέο πλήγμα στα σύνορα με το Λίβανο.
Το Τελ Αβίβ φοβάται επίσης πώς η «Χεζμοπλάχ» προετοιμάζει επιθέσεις κατά ισραηλινών και δυτικών διπλωματικών στόχων επί του εδάφους του Λιβάνου και γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να χρησιμοποιήσει και διπλωματικά το πόρισμα της Βουλγαρίας, που αποδίδει το χτύπημα στο Μπουργκάς στη «Χεζμπολαχ» ζητώντας από Αμερικανούς και Ευρωπαίους να κηρύξουν την οργάνωση τρομοκρατική.
Η δράση της «Χεζμπολάχ» και η συνεργασία της με τη Συρία και το Ιράν προβληματίζει τους δυτικούς, οι οποίοι ζητούν να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό τους. Αμερικανός διπλωμάτης μάλιστα που δεν αποκάλυψε το όνομα του, εξέφρασε φόβους πώς η κρίση στη Συρία θα διαχυθεί και στον βόρειο Λίβανο τόσο από τη «Χεζμπολαχ», όσο και από άλλες οργανώσεις.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο διπλωμάτης πληροφορίες αναφέρουν πως η κρίση στη Συρία ίσως αποτελέσει πεδίο δράσης για κάποιες φονταμενταλιστικές οργανώσεις οι οποίες εκμεταλλευόμενες τα κενά ασφαλείας να προβούν σε δολοφονίες πολιτικών προσώπων είτε από τον κυβερνητικό συνασπισμό MARCH-8 είτε από τον αντιπολιτευόμενο MARCH-14.
Φαίνεται πώς η κρίση στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχώς αναζωπυρώνονται νέα μέτωπα
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου