Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΔΡΑΣΗΣ Νέα παραλλαγή για τα ρωσικά μαχητικά το 2013

Νέες αλλαγές με το νέο έτος για τη Ρωσική Αεροπορία καθώς φαίνεται ότι θα εγκαταλείψει το κλασικό γκρι και θα υιοθετήσει νέες παραλλαγές σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia αναφέρεται επίσης ότι ο νέος υπουργός Άμυνας της Ρωσίας,  Σερκέι Σόιγκου εξέδωσε εντολή που ανατρέπει αυτή του προκατόχου του, σύμφωνα με την οποία επιτρεπόταν μόνο....
να χρησιμοποιηθούν τόνοι του γκρι.
Έτσι λοιπόν από τις αρχές του 2013, θα χρησιμοποιηθεί ποικιλία παραλλαγών για τα ρωσικά μαχητικά, ανάλογα με τη τοπογραφία της περιοχής από όπου επιχειρούν.
Αυτό θα ισχύσει όχι για το σύνολο του στόλου αλλά για όλα τα νέα μαχητικά καθώς επίσης και για όσα περνάνε από εργοστασιακή συντήρηση.
Οι ακριβείς χρωματικές αποχρώσεις και το στυλ της παραλλαγής παραμένουν μέχρι στιγμής απόρρητα αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα περιλαμβάνουν πράσινο, σκούρο μπλε, και λευκό.
Ο πρώην υπουργός άμυνας της Ρωσίας είχε αποφασίσει να υιοθετήσει μια επιλογή που έχει κάνει και η USAF και βασίζεται σε μια παραλλαγή που έχει εφαρμογή σε όλα τα περιβάλλοντα, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να βάφεται εκ νέου ένα μαχητικό όταν αλλάζει βάση και περιοχή επιχειρήσεων.
Η απόφαση ελήφθη βάση δημοσιευμάτων χωρίς προγενέστερη τεκμηρίωση από ειδικούς ενώ δεν είχε την έγκριση των ερευνητικών κέντρων που εργάζονται για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας.
Σημειωτέον ότι το κόστος για να βαφτεί ένα μαχητικό εκ νέου είναι 300,000 ρούβλια (10,000$),ενώ απαιτούνται 3-4 χρόνια για να βαφτούν όλα τα μαχητικά της Ρωσικής Αεροπορίας.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου