Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.. Το Ιράκ παρήγγειλε ατρακτίδια Sniper για F-16

Το Ιράκ προτού καν παραλάβει τα 36 νέα μαχητικά F-16C/D Block 52+ ενισχύει τις ικανότητες τους στην κρούση με την παραγγελία ατρακτιδίων SNIPER. 
Πρόκειται για έναν πολλαπλασιαστή ισχύος καθώς επιτρέπει στα μαχητικά να εκτελούν με ακρίβεια εντοπισμό και κατάδειξη στόχων για....
έξυπνα πυρομαχικά μέρα και νύχτα. 
Περιλαμβάνουν αισθητήρα υπέρυθρων FLIR και κάμερα ημέρας TV με ικανότητα εντοπισμού κατάδειξης από ύψος 20.000ft ενώ μπορούν να εξάγουν γεωγραφικές συντεταγμένες των στόχων για σκόπευση κατευθυνόμενων πυρομαχικών JDAM εκτός από βόμβες λέιζερ GBU.
Το SNIPER παρέχει επίσης αυξημένη απόσταση εντοπισμού με ξεκάθαρη εικόνα διευκολύνοντας τον χειριστή ενός μαχητικού να εντοπίσει έναν στόχο ευκαιρίας και να τον καταστρέψει με υψηλή ακρίβεια. 
Σύμφωνα με σχετικές αναφορές οι ιρακινοί οι οποίοι βρίσκονται στη φάση ανοικοδόμησης της Αεροπορίας τους με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την ικανότητα του SNIPER στην μετάδοση εικόνας σε Real Time σε επίγειους τερματικούς σταθμούς. Η ικανότητα αμφίδρομης μεταφοράς εικόνας με ελεγκτές αεροπορικής υποστήριξης στο έδαφος διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την προσβολή χρόνων από μαχητικά F-16 σε πολύ μικρό χρόνο ενώ ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες απωλειών από φίλια πυρά.  
Τα ατρακτίδια SNIPER χρησιμοποιούνται ευρέος από μαχητικά F-15E, F-16C/D, A-10C και βομβαρδιστικά Β-1 της USAF ενώ έχουν εξαχθεί σε χώρες που έχουν παραγγείλει προηγμένα F-16 εκτός του Ιράκ, όπως η Τουρκία, η Πολωνία, το Ομάν, τη Σιγκαπούρη,Μαρόκο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τρικοσμικές ουσιαστικά χώρες από Ανατολική Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία, με ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης στις περισσότερες περιπτώσεις και έλλειψη συνολικού αεροπορικού επιπέδου. 
Φυσικά ούτε λόγος για την Ελλάδα που αν και διαθέτει μια αεροπορική δύναμη με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης ιπταμένων και αυστηρά κριτήρια, έχασε την ευκαιρία να προμηθευτεί το σύστημα όταν αγόρασε τα 30 F-16C/D  Block 52+ Advanced (ενώ είχε κριθεί απαραίτητο από την ΠΑ) καθώς κάποιοι "φωστήρες" πίστευαν οτι δεν χρειάζεται να επενδυθούν παραπάνω χρήματα για "δευτερέυον" εξοπλισμό  που επιβαρύνει το κόστος αγοράς. 
Ως αποτέλεσμα σήμερα τα καλύτερα μαχητικά της ΠΑ στερούνται τις σχετικές δυνατότητες και αναγκαστικά εφαρμόζονται προσωρινές λύσεις δανεισμού LANTIRN από άλλες Μοίρες.
Μια γέυση των δυνατοτήτων που προσφέρει μπορείτε να παρακολουθήσετε σε αυτό το βίντεο
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου