Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

FLANKER AGRESSOR SU-27 πετάνε πάνω από το Ιλινόις των ΗΠΑ

Θα μπορούσε να αποτελεί ανέκδοτο ή στη καλύτερη περίπτωση ένα ευφάνταστο σενάριο. Όμως πρόκειται για αληθινή είδηση και μάλιστα επιβεβαιώνεται με σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι μαχητικά ρωσικής κατασκευής Su-27 πετάνε αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ!
Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για 2 μαχητικά Su-27 τα οποία πουλήθηκαν από άγνωστη πηγή σε «άγνωστο» αγοραστή (πιθανολογείται ότι πρόκειται για....
την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση) και μεταφέρθηκαν αποσυναρμολογημένα με φορτηγά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προηγουμένως υπέστησαν εργασίες αναβάθμισης με τοποθέτηση δυτικών οργάνων πτήσης στο πιλοτήριο τους, από την εταιρία Pride Aircraft ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση πιλότων της Αμερικανικής Αεροπορίας σε ασκήσεις DACT (Dissimilar Air Combat) εξομοιώνοντας από πρώτο χέρι την απειλή των ρωσικών και κινεζικών Su-27
Μέχρι σήμερα για το σκοπό αυτό η USAF χρησιμοποιούσε μαχητικά F-15C/D με ειδική παραλλαγή από μοίρες Aggressor ενώ στην καλύτερη περίπτωση είχε την ευκαιρία να ασκηθεί από κοινού με Su-30MK της Ινδικής Αεροπορίας σε άσκηση Red Flag και σε δύο περιπτώσεις σε μεταστάθμευση μαχητικών F-16 και F-15C στην Ινδία.
Το σχετικό βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμαστικών πτήσεων και συγκεκριμένα στο Ιλινόις των ΗΠΑ ενώ το όλο πρόγραμμα αν και έχει αρκετό καιρό που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έλαβε σχεδόν καθόλου δημοσιότητα.
Παρακολουθείστε τις υψηλές επιδόσεις του μαχητικού στη φάση απογείωσης και την εναέρια  συνάντηση του Flanker με ένα T-2 Buckeye του Αμερικανικού Ναυτικού (διακρίνεται στο χρόνο 7'12'')!

defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου