Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

oint Strike Fighter Έναρξη πτητικής εκπαίδευσης στην Eglin για F-35

Tο πρόγραμμα Joint Strike Fighter βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς έγινε γνωστό ότι η Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης της USAF ενέκρινε την έναρξη πτητικής εκπαίδευσης νέων χειριστών στο F-35 Lightning II από το 2013. Ως νέο εκπαιδευτικό κέντρο ορίστηκε η 33η Πτέρυγα Μαχητικών με έδρα την αεροπορική βάση Eglin όπου χειριστές της USAF θα πετάνε, για να....
καταστούν επιχειρησιακά διαθέσιμοι με F-35A.
Το πρόγραμμα έχει ωριμάσει  σε σημαντικό βαθμό καθώς οι παραδόσεις αυξάνονται σταδιακά με αποτέλεσμα να κριθεί ότι μπορεί να ξεκινήσει πλέον η εκπαίδευση νέων χειριστών στο μονοκινητήριο μαχητικό 5ης γενιάς της USAF.
Η διαδικασία που αποκαλείται «Αξιολόγηση Επιχειρησιακής Μετάπτωσης», οργανώνεται σταδιακά από το Σεπτέμβριο του 2012 και διαρκεί 65 ημέρες, στις οποίες οι υποψήφιοι χειριστές Lightning II παρακολουθούν εντατική εκπαίδευση εδάφους σε θεωρία και εκπαίδευση σε εξομοιωτή, προτού εκτελέσουν τις πρώτες 4 πτήσεις.
Ουσιαστικά η διαδικασία φτιάχνει τα πρότυπα εκπαίδευσης για χειριστές που θα πετάνε F-35 για τα επόμενα 50 χρόνια. Σήμερα οι υποψήφιοι είναι ιπτάμενοι που προέρχονται από μαχητικά F-16 και Α-10. Η εκπαίδευση που λαμβάνουν τους προετοιμάζει προκειμένου να πετάξουν στο προηγμένο πιλοτήριο του F-35.
Σημειώνεται ότι η χρήση εξομοιωτών στην εκπαίδευση των χειριστών του Lightning ΙΙ, είναι εκτεταμένη σε σχέση με παλαιότερους τύπους καθώς όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει διθέσια εκπαιδευτική έκδοση.
Οι εντυπωσιακές  φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο απεικονίζουν ένα F-35B STOVL  και συγκεκριμένα το αναπτυξιακό πρωτότυπο BF-4 να αιωρείται κατά τη διάρκεια κατακόρυφης προσγείωσης τη νύχτα στον αεροναύσταθμο Patyxent River στο Μέριλαντ.
Σημειώνεται ότι η πρώτη νυχτερινή πτήση του Lighting II πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2012. Επρόκειτο για το αναπτυξιακό πρωτότυπο F-35A (AF-6) που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Edwards με χειριστή τον Test Pilot Mark Ward. (Βίντεο)


defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου